MIPEX doo

Flasteri

Postoperativni povoj-flaster

slika

Mekani i ugodni povoj-flaster se koristi kao upijajući povoj na površinskim ranama sa blagim lučenjem sekreta i na zašivenim ranama. Mekani jastučić apsorbuje eksudate i sprečava da se povoj-flaster zalijepi za ranu. Postoperativni povoj-flaster je napravljen od mekanog netkanog materijala i ljepila koje je prijatno na koži, a koje istovremeno omogućava dobro prijanjanje povoja. Postoperativni povoj-flasteri su sterilni i pojedinačno zapakovani.

Slika


Postoperativni povoj-flaster, vodootporan

Nježni i udobni povoj-flaster koji ne dozvoljava prolaz bakterija i tekućine iz spoljne sredine, koristi se kao apsorbujući povoj na površinskim ranama sa blagim lučenjem sekreta i na zašivanim ranama. Spoljna strana netkanog materijala je presvučena polupropustljivim poliuretanskim filmom koji omogućava da svi eksudati sa rane i kože mogu ispariti kroz povoj. Mekani jastučić upija eksudate sa rane i sprečava da se povoj zalijepi za ranu. Povoj-flaster sadrži akrilno ljepilo koje je prijatno za kožu, a koje istovremeno omogućava dobro prijanjanje. Povojflaster je vodootporan, pa se zbog toga može koristi i tokom tuširanja. Povoj-flasteri su sterilni i pojedinačno zapakovani.

Slika


Film povoj-flaster sa jastučićem za ranu

slika

Mekani, polupropustljivi, prozirni film povoj-flaster sa jastučićem za ranu se koristi kao upijajući povoj na površinskim ranama sa malom sekrecijom. Jastučić za ranu upija višak gnoja i ne dozvoljava da se povoj-flaster zalijepi za ranu. Film povoj-flaster je nježan i savitljiv, što omogućava da se prilagodi obliku tijela. Izuzetno visoka mogućnost isparavanja kroz ovaj povoj čini ga veoma ugodnim za nošenje, a ljepilo koje je prijatno za kožu omogućava dobro prijanjanje. Sistem ’’aplikacije u tri poteza’’ omogućava laku i jednostavnu primjenu. Proizvod je sterilan i pojedinačno zapakovan.

Slika